top of page

Hoe het
zo is gekomen!

In 2017 zijn we met ons gezin in een omgeving met veel groen gaan wonen. Wat ik nooit had gedacht, is dat het groen na verloop van tijd rust en ruimte zou gaan brengen. Rust om me meer bezig te houden met proberen te ontspannen (oefenen in het even niets doen tussendoor), maar ook met bloemen, het gezellig maken van de plek waar je graag bent en sinds kort zelfs met koken!

​

“Een gezellige tafel maakt dat mensen zich welkom voelen, gaan relaxen en dat je met elkaar een mooie avond ervan kan maken.”

 

Al jaren ga ik elke week naar mijn bloemenman Niels Puur Bloemen aan het Rozenplein, om - zoals hij altijd zegt - mijn huis te versieren, en om te experimenteren met voor mij nog onbekende bloemen. Daarnaast krijgen we regelmatig eters over de vloer en automatisch ontstond de rolverdeling tussen mijn man (Jan Thijs) en mij, dat hij voor het eten zorgde en dat ik de tafel voor mijn rekening nam. Een gezellige tafel maakt dat mensen zich welkom voelen, gaan relaxen en dat je met elkaar een mooie avond ervan kan maken.

​​

Op dat moment zei ik tegen mezelf, je kan blijven zeggen dat je iets leuk vindt, maar je kan er ook wat mee gaan doen.” Na het helpen van een paar vriendinnen bij de aankleding van hun borrel/feestje merkte ik

dat ik er veel plezier aan beleefde, door de verschillende mensen, maar ook zeker door het creatieve proces in je hoofd. Dus nam ik contact op met Coen Arbouw, onze slager in Voorschoten, en heb hem aangeboden altijd een keer te kunnen helpen met de aankleding van een catering. En zo geschiedde. In augustus 2022 was mijn eerste ‘opdracht’ bij Coen. De jarige en zijn gasten waren blij, maar niet onbelangrijk, Coen ook! Hij zei me ‘nu niet meer terug te kunnen’. In de eerste instantie snapte ik niet wat hij bedoelde, maar hij liet me weten nooit bedacht te hebben wat aankleding toe kan voegen, naast lekker eten en drinken.

​

Voor 2023 had ik het voornemen om een bedrijfje te starten met naam en inschrijving Kamer van Koophandel. Als je het dan doet, doe het dan ook echt. Mensen uiten hun blijheid op verschillende manieren, de een met een lach, de ander met opluchting (dat het is zoals ze hadden gehoopt) of een traan (als het een familie betreft die voor het eerst samen zijn na het overlijden van een familielid). Sindsdien hebben Coen en ik op verschillende momenten samengewerkt, van Halloween en Kerst tot catering in het gras. Met hulp van Rynts, een vriend, is de naam Fleuren Op Tafel tot stand gekomen. Zoals bij alles, lijkt het gemakkelijk als het is bedacht, maar je moet het maar bedenken! Veel dank Rynts Krikke!

​

Pim Nap (van Brighter Brands) heeft me geholpen bij het neerzetten van een merk en het logo en samen met hem en Astrid van der Holst (van A la carte communicatie) maakten we de site en teksten, met prachtige foto’s van Ilse van de Reep (©Ilse van de Reep). Heel dankbaar voor al deze hulp en steun!

 

“Elke tafel is weer anders, door de persoon die het etentje geeft, maar ook door het seizoen.”

 

En nu? Nu gaan we de boer op en kijken of er behoefte is aan tafelaankleding. Ik denk dat er behoefte is, maar dat veel mensen zich dat nog niet beseffen. Het hoeft helemaal niet over

de top te zijn, juist niet. Het gaat erom dat er kleuren en bloemen worden gebruikt waar de mensen van houden. Elke tafel is dus weer anders, door de persoon die het etentje geeft, maar ook door het seizoen. En dat is dan ook het bruggetje naar mijn andere baan als

orthopedagoog. Uiteindelijk gaat het er om dat je goed luistert naar mensen en nagaat waar hun behoefte ligt en wat ze nodig hebben. Natuurlijk zijn er ook verschillen en dat maakt het juist zo leuk!

 

“Fleuren Op Tafel helpt je bij het aankleden van je dinertafel met bloemen, kaarsen en eventueel keramiek.”

Liesbeth_new.jpg

Liesbeth Maatman-Fleuren

STYLIST

LET'S GET IN TOUCH

Wil je meer informatie over wat ik doe?

Neem dan gerust contact met mij op via mail info@fleurenoptafel.nl of mobiel 06 24 56 74 23.

Liesbeth Maatman-Fleuren - Fleuren Op Tafel
 

  • White Instagram Icon
bottom of page